Prijsuitreiking Pepingse jongeren (vrijdag 26 juni)

8 Pepingse jongeren namen deel aan de Kinder- en Jeugdjury en kwamen maandelijks samen in de bibliotheek van Pepingen om de boeken te bespreken. Samen met het lezen van de boeken maakten ze naar aanleiding van de verhalen ook creatieve werken. Aan die bijeenkomsten kwam door de lockdown abrupt een einde. Toch bleven ze van thuis uit de boeken lezen en er leuke creatieve opdrachten bij maken. Meer nog, ze zonden een filmpje in voor een wedstrijd van de Jeugdboekenmaand en vielen daarmee in de prijzen.
Het is als bibliotheek leuk om samen te werken met de scholen, met OC Huize Terloo, met Het Lezerscollectief, met Pep-in-Gen (die het filmje maakte). Samen bereiken we veel. Het is vooral ook leuk om te zien wat verhalen teweeg kunnen brengen bij jongeren.
Op de foto zie je de coronaproof prijsuitreiking.

prijsuitreiking kjv