Coronamaatregelen in onze bib

naar de bib tijdens corona

Je bent meer dan welkom in onze bibmaar het ziet er allemaal een beetje anders uit dan normaal.

We zetten de maatregelen graag even op een rijtje:

• ga de bib binnen langs de normale ingangsdeur. Daar staat desinfecterende gel om je handen te ontsmetten. Volg het parcours dat op de vloer aangeduid is. Ga buiten via de achterdeur.
  • de zelfscan is ook opnieuw in gebruik
  • tafels, stoelen, zetels en sommige kasten zijn voorlopig weggehaald
  • hou afstand van andere bibliotheekbezoekers
  • was vooraf thuis je handen
  • kom niet als je ziek bent
  • gebruik de desinfecterende gel bij het binnenkomen
  • draag een mondmasker als je ouder bent dan 12 jaar (dit is verplicht)
  • hou het bezoek in de bib zo kort mogelijk (maximum 15 minuten)
  • breng je bibkaart mee

De openingsuren zijn weer zoals in pre-coronatijden, maar nu zijn er ook twee extra uren voor risicogroepen:

• Maandag 17u30 - 20u00
  • Woensdag 15u00 -  18u00
  • Vrijdag 14u00 - 18u00
  • Zaterdag 10u00 – 12u30

Extra uren voor risicogroepen mits voorgaande telefonische afspraak:

• Woensdag 14u00 - 15u00
  • Vrijdag 13u00 - 14u00

Het uitkiezen van materialen

In de bib zelf kan je voorlopig de catalogus op de computer niet raadplegen. Het is daarom aangeraden om je bezoek voor te bereiden en voordien al een kijkje in de catalogus te nemen. Je vindt er de nieuwe boeken, je kunt filteren op genre, op leeftijd … Van heel wat boeken kun je bovendien de achterflap lezen. Als je doorklikt, zie je ook of het boek aanwezig is. Zo kom je goed voorbereid naar de bib.

Aantal bezoekers

De bib laat max. 10 personen tegelijkertijd binnen. Is er te veel volk, wacht dan even totdat één van onze medewerkers je binnen laat.

Kinderen zijn uiteraard meer dan welkom, maar onder de 12 jaar moeten ze wel vergezeld zijn van een volwassene.

Welkom!