In de kijker

21 januari

 Op 21/01 wordt de bibliotheek van Pepingen officieel een Digiplek.
Een Digiplek is een publiek ruimte waar je gratis en zonder verplichtingen gebruik kan maken van een digitaal toestel en een internetverbinding. Met de nieuwe WiFihotspots…

Lees verder
digihelper
In de kijker

Vacature digihelper

We zijn op zoek naar een vrijwilliger met digitale vaardigheden. Je hoeft zeker geen expert te zijn!

Lees verder
Boekenruilkasjes
Wat vind jij van onze bibliotheek?

De bib heeft jouw mening nodig!

We willen weten waar we het goed doen, waar we kunnen verbeteren en hoe we jouw bibliotheekervaring zo aangenaam mogelijk kunnen maken. De enquête is er niet enkel voor onze leden. We horen ook graag de ideeën van wie niet, of niet meer, naar de bib komt.

 

Lees verder
een kamishibai

Verteltheater in de bib

Zaterdag 19 maart 2022

Kom langs tussen 10u en 12u30 om onze verteltheaters en vertelplaten te ontdekken.

Lees verder
Nieuw dienstreglement Regiobib

Nieuw dienstreglement Regiobib Pajottenland & Zennevallei

Met een nieuw gemeenschappelijk reglement bieden alle bibliotheken van de regio Pajottenland-Zennevallei vanaf begin maart 2021 dezelfde voorwaarden aan hun klanten. Dat creëert kansen om het onze inwoners in de toekomst nog makkelijker te maken.

Lees verder

Lees gratis digitale kranten met het Gopress Archief

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Een recensie over een nieuw boek opzoeken? Persberichten uit verschillende kranten vergelijken? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress Archief!

Lees verder

Beluister de volledige 'De Bourgondiërs' van Bart Van Loo

Ooit al een podcast beluisterd? De Bourgondiërs - download gratis de hele reeks als podcast: zie https://klara.be/debourgondiers

Lees verder

Download gratis 15 educatieve kinderboeken

Liever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheken sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 gratis boekjes!

Lees verder