Boek
Nederlands

Als een dief op klaarlichte dag

Slavoj Zizek (auteur), Menno Grootveld (vertaler)
De afgelopen jaren heeft de technisch-wetenschappelijke vooruitgang onze wereld bijna onherkenbaar veranderd. In dit opmerkelijke nieuwe boek richt de beroemde filosoof Slavoj Žižek zijn blik op de wereld van Big Tech en laat hij zien hoe we met iedere nieuwe innovatiegolf steeds dichter bij een bizarre, letterlijke verwezenlijking komen van Marx? voorspelling dat ?alles wat solide is, in de lucht
Titel
Als een dief op klaarlichte dag
Auteur
Slavoj Zizek
Vertaler
Menno Grootveld
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Like a thief in broad daylight : power in the era of post-humanity
Uitgever
[Amsterdam]: Starfish Books, 2020
293 p.
ISBN
9789492734068 (paperback)

Over Slavoj Zizek

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Original photographer: Andy Miah , cropped by User:Michalis Famelis

Slavoj Žižek (Ljubljana, 21 maart 1949) is een Sloveense socioloog, filosoof, psychoanalyticus, communist en cultuurcriticus.

Žižek is bekend vanwege het feit dat hij de theorieën van Jacques Lacan en Hegel gebruikt om de postmoderne populaire cultuur te interpreteren; hij combineert deze analyse met zijn marxistische achtergrond in een cultuur- en maatschappijkritiek van het late kapitalisme, gepresenteerd in een humoristische en provocatieve stijl. In zijn geschriften, lezingen en interviews neemt hij naast de consumentencultuur ook de liberale academische consensus en politieke correctheid op de hak.

Žižeks flamboyante persoonlijkheid en polemische stijl leverde hem een hele reeks aan bijnamen op, waaronder 'the Elvis of cultural theory' en 'het denkbeest uit Ljubljana'.

Leven

Žižek werd geboren in het toenmalige Joegoslavië, in een gezin uit de middenklasse. Hij wilde aanvankelijk econoom worden, maar studeerde uite…Lees verder op Wikipedia