Dwarsligger Nederlands

61 uur

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)

61 uur

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Genre:
In de reeks:

1 exemplaar beschikbaar

Jack Reacher helpt een vrouw zo lang uit handen van een professionele moordenaar te blijven dat ze kan getuigen voor een rechtbank.
Titel
61 uur
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
61 hours
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2014
633 p. ; 12 cm
ISBN
9789049803704 (paperback)

Ook in de collectie als:

Dwarsligger: Nederlands
Boek: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Pepingen

zondag: Gesloten
maandag: 17:30 - 20:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 15:00 - 18:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 14:00 - 18:00
zaterdag: 10:00 - 12:30

Adres

Trapstraat 7
1674 Pepingen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 360 33 60
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Uitgave
Dwarsligger, cop. 2014
Plaats in de bib
Volwassenen fictie
CHIL

Besprekingen

Veertiende deel van de serie over de voormalig agent van de Amerikaanse militaire politie Jack Reacher, die zich kenmerkt door scherpe observaties en dito analyses van de situatie. Reacher komt door een ongeluk vast te zitten in Bolton, South Dakota. Het is daar heel erg koud. Hij raakt betrokken bij de problemen van de lokale politie en biedt aan te helpen. Wat Reacher nog niet weet, is dat over precies 61 uur (c.f. titel) een omvangrijke drugsdeal tussen de Latijns-Amerikaanse misdadiger Plato en een Russische koper volledig uit de hand zal lopen. Wat hem bezighoudt, is het gevaar dat Janet Salter, een getuige van een eerdere misdaad in opdracht van Plato, loopt. Hij vat sympathie op voor deze oud-professor, die zo principieel is dat zij bereid is haar leven op het spel te zetten. Zal hij haar tegen Plato kunnen beschermen? Een verhaal met korte zinnen, veel detailbeschrijvingen, een voorspelbaar plot; desondanks een spannend verhaal, maar de passages over hoe koud het is, komen wel…Lees verder

Over Lee Child

Lee Child (Coventry, Engeland, 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere J.R.R. Tolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties