E-boek
Nederlands

Het huis in de zon

Deze roman gaat over Marije. Na een teleurstellende ervaring in de liefde logeert ze bij vrienden die op de Veluwe een inrichting voor geestelijk gehandicapten leiden. Zo komt ze in contact met Egbert, de gehandicapte kleinzoon van de freule die op een landgoed naast de inrichting woont. Als de freule overlijdt, erft Marije het landgoed en maakt er een tehuis voor oudere gehandicapten van.
Titel
Het huis in de zon
Auteur
Julia Burgers-Drost
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Zomer & Keuning, 2014
ISBN
9789020534245
CloudLibrary
3hwb6r9

Over Julia Burgers-Drost

Julia Burgers-Drost (Dieren, 17 april 1938 – Sneek, 17 januari 2013) was een Nederlands schrijfster, ook bekend onder de pseudoniemen Evelien Overbosch en Judith de Man-Hovius. Burgers-Drost schreef bijna 100 boeken, grotendeels familieromans, waarbij de personages de christelijke waarden en normen meekregen. In totaal werden ongeveer een miljoen exemplaren van haar werk verkocht.

Loopbaan

Burgers-Drost was oorspronkelijk kleuterleidster van beroep. Zij trouwde in 1965. Zij publiceerde in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw gedichten en verhalen in kranten en tijdschriften, waaronder kerkbladen. Ook schreef ze meer dan honderd boeken, vooral familieromans.

Ze publiceerde in de jaren 70 en 80 korte verhalen in diverse kranten en gedichten in kerkbladen.

Haar eerste roman, Wachten op de oogst, verscheen in 1983. Boeken die zij schreef waren onder meer Als twee druppels water …Lees verder op Wikipedia