Boek
Nederlands

Geknipt voor Miranda

Jill Mansell (auteur)
Voordat een jonge vrouw beseft dat het ware geluk voor haar min of meer voor het oprapen ligt, begaat ze een aantal vergissingen.
Extra onderwerp
Man-vrouwrelatie
Titel
Geknipt voor Miranda
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Miranda's big mistake
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2006
351 p.
ISBN
90-245-6029-2

Besprekingen

De jonge kapster Miranda, in dienst van een trendy kapsalon in Londen, wordt verliefd op een man die net zijn vrouw verlaten heeft omdat zij zwanger is. Daar weet Miranda niets van en toevallig betrekt de ex-echtgenote ook nog een kamer in haar kosthuis.... De huisbazin is op leeftijd maar erg lief voor haar huursters; de receptioniste van de kapsalon moet ook nog een partner vinden. Vele verhaallijnen die allemaal naar een happy-end geleid worden onder het genot van vele hilarische anekdotes die we sinds "Bridget Jones' dagboek" herkennen. De auteur beheerst het recept voor het schrijven van eigentijdse, sexy, romantische verhalen optimaal. Onderhoudend en vlot geschreven voor een groot lezerspubliek dat een pittig en humoristisch verhaal op prijs weet te stellen. Paperback, vrij kleine druk.

Over Jill Mansell

Jill Mansell is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Biografie

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two's Company) (199…Lees verder op Wikipedia