Boek
Nederlands

De smaak te pakken ; Solo

Jill Mansell (auteur)
+1
De smaak te pakken ; Solo
×
De smaak te pakken ; Solo De smaak te pakken ; Solo

De smaak te pakken ; Solo

Genre:
Twee moderne romantische verhalen.
Bevat
Titel
De smaak te pakken ; Solo
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
774 p.
ISBN
9789021806112 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van twee eerder apart verschenen romans. In 'De smaak te pakken* probeert een jonge Engelse vrouw na de dood van haar man haar leven weerop de rails te krijgen. Eens te meer slaagt de Engelse koningin van de chicklit er op onnavolgbare wijze in om een bij momenten grappig, maar tegelijk intriest, ontroerend verhaal neer te zetten. De plot is eenvoudig, pretentieloos en voorspelbaar. De niet al te lange beschrijvingen zijn to-the-point en de dialoogjes zijn heerlijk levendig. In 'Solo'** heeft een ontmoeting tussen een rijke hoteleigenaar en een begaafde maar arme schilderes onverwachte gevolgen. Ook met de overige figuren in het boek loopt het af, zoals het volgens de normen van een lekker leesbaar romantisch verhaal af moet lopen om de lezers in een dromerige, tikje jaloerse stemming achter te kunnen laten. Een Bouquetreeksachtig boek van een auteur, die duidelijk weet wat graag wordt gelezen door mensen, die niet graag lezen, maar wèl dit soort verhalen verslinden. Modern …Lees verder

Over Jill Mansell

Jill Mansell is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Biografie

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two's Company) (199…Lees verder op Wikipedia