Dwarsligger Nederlands

Vuurtorenwachter

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)

Vuurtorenwachter

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
Genre:
In de reeks:

1 exemplaar beschikbaar

In een stadje in de buurt van Göteborg wordt een rustige en vriendelijke man, die op het eerste gezicht geen vijanden heeft, doodgeschoten in zijn flat.
Titel
Vuurtorenwachter
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Fyrvaktaren
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2014
757 p. ; 12 cm
ISBN
9789049803483 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Pepingen

zondag: Gesloten
maandag: 17:30 - 20:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 15:00 - 18:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 14:00 - 18:00
zaterdag: 10:00 - 12:30

Adres

Trapstraat 7
1674 Pepingen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 360 33 60
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Uitgave
Dwarsligger, cop. 2014
Plaats in de bib
Volwassenen fictie
LACK

Besprekingen

In een stadje in de buurt van Göteborg wordt Mats Sverin, een rustige en vriendelijke man die op het eerste gezicht geen vijanden heeft, doodgeschoten in zijn flat. Tegelijk bevindt zich op een klein eilandje voor de kust Annie met haar zoontje, gevlucht uit Stockholm; zij is een jeugdvriendin van Mats. Inspecteur Patrik Hedström, die net weer terug is van ziekteverlof, onderzoekt de moord, maar kan er lange tijd geen vinger achter krijgen. Tegelijkertijd spelen er nog andere zaken, zoals de diepe depressie van zijn schoonzus na een ongeluk, waarbij haar ongeboren kind is gestorven. En dan zijn er de geruchten over schimmen op het eiland, geruchten die niemand gelooft, maar toch. De schrijfster maakt het zich niet gemakkelijk door zoveel elementen voor het plot aan te dragen en door het verhaal vanuit steeds wisselende gezichtspunten te vertellen. Ze slaagt daar boven verwachting in en er ontstaat een serie fraaie psychologische portretten en een knappe ontrafeling van alle mysteries…Lees verder

Over Camilla Läckberg

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) ISBN 9789041413857
  • 2007: En riktigt jävlig dag - Een echte rot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties