De afhaalbib

Nu de bibliotheek voor onbepaalde tijd fysiek gesloten is, willen wij de collectie toch blijven openstellen. Wij nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, maar voorzien vanaf nu een alternatieve dienstverlening om gratis materialen af te halen. Bestellen kan nu al, de afhaalmomenten starten op maandag 30 maart.

Een extra van de bib: dvd’s kan je nu gratis ontlenen.

Hoe materialen bestellen? 

Je kan enkel materialen uitlenen door ze vooraf gratis aan te vragen. Kijk eerst in de catalogus van de bib of de materialen aanwezig zijn. Dat kan op volgende manieren:

stuur een e-mail naar bibliotheek@pepingen.be

door te reserveren via ‘mijn bibliotheek’

Hoe materialen ophalen?

De afhaalservice start op maandag 30 maart. Wanneer we de boeken voor jou verzameld hebben, ontvang je een bevestiging via mail of telefoon. Het ophalen gebeurt op afspraak en, na aanbellen (de bel vind je rechts aan de ingang van de bib), vind je je aangevraagde materialen in de ruimte tussen de twee ingangsdeuren. Respecteer een veilige afstand tot andere bezoekers en bibliotheekmedewerkers bij het afhalen. De uitleentermijn van de materialen bedraagt standaard 4 weken. Zolang de bibliotheek gesloten blijft, worden de uitleentermijnen ook automatisch verlengd.

Materialen kunnen opgehaald worden op:

maandag van 13u00 tot 17u00

woensdag van 13u00 tot 17u00

vrijdag van 13u00 tot 17u00

zaterdag van 10u00 tot 12u00

Hoe materialen inleveren?

In dezelfde tussenruimte waar je pakketje klaarligt, staat ook een inleverbox. Daar mag je je teruggebrachte materialen leggen. We nemen het zekere voor het onzekere: de bib zal daarna de materialen vier dagen in quarantaine plaatsen alvorens ze opnieuw uitleenbaar te maken.

Wat als je uitleentermijn verlopen is?

De uitleentermijn van alle tot nu toe uitgeleende materialen werden voor jullie al door ons met drie maanden verlengd. De uitleentermijn van materialen die jullie vanaf maandag 30 maart ontlenen, is zoals gewoonlijk vier weken.

Reserveren van uitgeleende materialen

Dit kan nog steeds gratis via ‘Mijn bibliotheek’ of via mail. In dit geval word je verwittigd wanneer het materiaal beschikbaar is voor afhaling. Opgelet! De wachttijd voor deze boeken kan oplopen. Zolang de bib gesloten is, worden de uitleentermijnen automatisch verlengd. 

Meer informatie?

Heb je vragen over de bibliotheek, aarzel dan niet om contact op te nemen via bibliotheek@pepingen.be of telefonisch tijdens de aangepaste openingsuren op 02 360 33 60.