De Kinder-en jeugdjury in de bibliotheek van Pepingen

Wat is de Kinder- en jeugdjury? Iedereen in Vlaanderen tussen 4 en 16 jaar kan aan dit jaarlijks evenement deelnemen en bepalen welk boek een prijs verdient. De bedoeling is dat elke deelnemer 8 boeken uit zijn leeftijdscategorie leest en er nadien een mening over geeft.

De bibliotheek van Pepingen doet deze keer ook mee. Zij heeft gekozen voor groep 2. Dat wil zeggen dat 8 kinderen van het tweede leerjaar 8 boeken lezen en daarover praten op 5 contactmomenten (27/11, 08/01, 05/02, 04/03 en 01/04)). De bibliotheek zorgt ervoor dat er genoeg leesexemplaren zijn.

Op 27 november komen de lezers voor het eerst samen, krijgen meer informatie en kunnen hun eerste boek uitlenen. Op 1 april mogen de kinderen dan op hun favoriete boek stemmen. De contactmomenten gaan telkens door in de bib op een woensdag van 17u00 tot 18u00.

Meer info over de KJV (Kinder-en jeugdjury Vlaanderen) en de leeslijst van groep 2 vind je op volgende link:https://www.kjv.be/welke_boeken/groep.php?groep=2